8 Ekim 2016 Cumartesi

Yeni başlayanlar için boom beach

Boom beach, son zamanların en güzel mobil strateji oyunu.

Oyuna yeni başlayanlar için, kısa tavsiyelerim olacak.

1. ne tür birlik geliştirmelisiniz? 

Buna oyuna yeni başlayan birisi olarak karar vermeniz oldukça güç. ancak bu oyun, "ortaya karışık" tabir edebileceğimiz karma birliklerden bir kuple yaparak başarılı olacağınız bir oyun değil. bu sebepten ötürü, daha ilk levellerinizden itibaren saldırı stratejinizi belirlemeniz gerek. bunu da yapabilmek için oyunun youtube videolarına göz atmanız size oldukça bilgi sağlayacaktır. yüksek levelleri incelediğiniz zaman, genelde zooka / ağır makineli ekibi tarzının çok kullanıldığını görürsünüz. ancak bu oyunda bir çok kombinasyon var. ben bir süre sis perdesi+savaşçılar ile suikast tarzı saldırıyı seçtim, fakat daha sonra tank ekibi + sıhhiye birliği ile her zaman daha az kayıp verdiğimi farkedip bu yönde gelişmeye başladım.

2. güç taşları ve heykelleri değerlendirme: 

Bu da tamamen sizin oyun stratejinize göre şekillenecek. ancak optimum fayda için ben şöyle bir kombinasyon kullanıyorum: %40 odun üretimi veren yaşam heykeli (şaheser), 2 adet kaynak ödülü veren karanlık şaheser, kalanlar ise gambot enerji (karanlık şaheser). odun sıkıntınız çok olacak orta levellerde, o yüzden olabildiğince kaynak sağlayan heykellere yönelmenizde fayda var. leveliniz 50+ olana kadar buz ve magma heykellerine yönelmenize gerek yok, çok fazla fayda alamazsınız. Güç taşları konusu ile alakalı olarak, bugün içerisinde bir makale yazacağım ve bu makalenin içerisinde, güç taşları nedir? güç taşlarına en kolay nasıl sahip olurum? hangi heykeller hangi aşamada önemlidir? gibi soruların cevapları olacak.

3. kaynaklara ulaşım, para kazanma: 

Öncelikle, adanızda bulunan, kaynak üretmenizi sağlayan tüm birimleri maksimum yüksekliğe çıkarın. bu yine de yeterli değil. haritanızda bulunan kaynak üsleri ise çok önemli. kaynak üslerinizi elinizde tutmak ve savunmak için ölümüne savaşın. kaynak üsleri, size sürekli odun, demir ve taş sağlayacaktır. birileriyle sürekli kaynak üssü savaşına girebilirsiniz, çekinmeyin, karşınızda bezene kadar üslerinizi savunun. oyunun kendi fethettiği adalara pek önem vermeyin. bu adalar oldukça düşük kaynak verir ve adayı aldığınız zaman zafer puanınız gereksiz bir şekilde yükselir. önem vermeniz gereken, zafer puanınızı düşük tutup, kaynak miktarı yüksek oyunculara saldırmak. eğer rakibinizi yenince alacağınız kaynak düşükse, hiç boşuna saldırmayın. yeni rakip bulma zamanı gelince gönderin gitsin. Önemli not: haritanızda saldırmaya değmeyecek oyuncu üslerini, 2 gün sonra oyuncu adasının üzerinde beliren "yeni rakip bul" seçeneğine tıklayarak yeni bir rakiple karşılaşabilirsiniz. 

4. Oyun içi aktivitelerden kaynak ve paraya ulaşma


Boom beach, her ne kadar sizi sürekli savaşın içinde tutsa da, bazen oyunculara saldırmak yetmeyebiliyor. İşte burda da devreye boom beach karakterleri devreye giriyor.

Doctor T. - 7 aşamalı bir saldırı süreci olan doctor t, kolaydan zora doğru giden aşamaları ile sizlere ihtiyacınız olan tüm kaynakları ( altın, odun, demir, güç taşları, prototip ekipmanları ) sağlamaktadır. Doctor t.  her iki günde bir haritanızda belirir, 16 saat boyunca sınırsız saldırma hakkınız vardır.

Hammerman - Teğmen Hammerman, haritanızın belli bölümlerinde rastgele adalara sahiptir. level 10dan itibaren level 60a kadar her 10 levelde bir karşınıza bir adayla çıkar. Fakat önemli olan bu değil tabiki. Hammerman level 40 üssünü yokettikten sonra, haftada bir adanıza saldırmak için gelir ve size 7 aşamalı bir saldırı düzenler. Sizin göreviniz hammerman saldırılarına karşı adanızın savunma birimleri ile defans yapmaktır. Her başarılı savunma sonrasında, prototip ve elmas ödülleri alırsınız. Birinci seviye hammerman saldırısını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.



Albay gearheart - saldırması çok zevkli olmayan bir düşman olan albay gearheart'ın haritanızda görülebilmesi ve ona saldırabilmeniz için level 40 (yada 45) teğmen hammerman'i yenmeniz, buna ek olarak tam emin değilim ama 15 yada 16. seviye radarınız olması ve haritanızda ki buzlu bölgenin bir kısmını açmış olmanız gerekmektedir. 

bütün bunları yapmanıza rağmen hala gearheart gözükmediyse merak etmeyin, zira gearheart 6 günde bir çıkar piyasaya, güzel kaynak ve protorip dropu verir, sonra gider. 

ben hatırladığım kadarıyla level 38'de açmıştım gearheart'ı. aşağıdaki videodan nasıl bir şey olduğunu izleyebilirsiniz:

1 yorum:

  1. How to play Spades online for free - JTA Hub
    Spades online 청주 출장샵 is an interesting and exciting game 목포 출장안마 that is very similar to other 군산 출장안마 versions of 부천 출장샵 Spades. The game is played in two partnerships 평택 출장샵 and the objective of

    YanıtlaSil