9 Ekim 2016 Pazar

Boom Beach'te Minimum Kayıpla Hızlı Gelişim

Adanızın hızlı ve kayıpsız gelişimi için güzel bir rehber hazırladım. Bu rehber sayesinde 40. seviyeye kadar çok az baskınla karşılaşacaksınız ve daha az hammadde kaybedeceksiniz ve buna paralel olarak çok hızlı gelişeceksiniz.



1. Kullanılacak birlik seçimi:

Seviye 1'den itibaren kullanacağımız saldırı birliği piyade olacak. Çünkü piyadeler hem en ucuz birlik, hem de ne kadar düşük seviyede olursanız olun sayıları çok fazla. Ve saldırılarda kayıplarınız oldukça tekrardan oluşturması en hızlı birlik türü kesinlikle piyadedir.

1a. Ne zamana kadar piyade kullanacağız? tanklarımız ve sıhhiye birliğimiz açılana kadar.
1b. Sıhhiye ve tanklar açılana kadar piyadeler yeterli olacak mı? Kesinlikle olacak.

2. Ada gelişimi:

Ada gelişimimiz kesinlikle, ama kesinlikle hücum üzerine olacak. Her seviye atladığımızda, ilk önceliğimiz (ana binadan sonra tabiki) çıkarma gemilerimizin ve gambotumuzun seviyesini yükseltmek olacak.Defans binalarını 1. seviye olarak koyun ve öyle bırakın. Zaman içerisinde boşluk buldukça yavaş yavaş yükselteceksiniz. Çıkarma gemileri ve gambot upgradelerinden sonra önceliğimiz her zaman kasalarımız, depolarımız, heykeltraş ve radar yükseltmeleri olacak.

2a. Adamızı geliştirirken ihtiyacımız olan hammadde temini için diğer oyuncu ve kara muhafız üslerine saldıracağız. Ancak çok önemli nokta şu: İhtiyacımızdan fazla kaynak için saldırı yapmayacağız. Mesela bir bina yükseltmesi için 10.000 odun ve 4.000 taş gerekiyor, yapacağımız ataklar en fazla bu miktarlar kadar getiri sağlayacak. Gerekli kaynaklara ulaştıktan sonra yükseltme yapmak için komutu veriyoruz ve elimizde sıfıra yakın bir kaynak kalıyor. Böylelikle diğer oyuncular bize saldırmak için bir sebep bulamıyorlar. Saldırsalar da alacakları kaynak miktarı çok düşük olacağı için ilgilerini çekmiyoruz.

2b. Ada gelişimimiz esnasında yapılan inşaatlar ve cephanelik yükseltmelerini senkronize şekilde gerçekleştirmeliyiz ki, aynı anda her iki taraftan da tecrübe puanı kazanalım ve hızlı gelişelim.

Bu şekilde 40. deneyim seviyesine gelene kadar istikrarımızı hiç bozmuyoruz ve elimize geçen bütün kaynakları hücum ve önemli bina yükseltmeleri için kullanıyoruz.

3. Kaynak üsleri

Oyundaki en önemli üsler kaynak üsleridir. Bu rehberimizde de vazgeçilmezlerdir. Kaynak üsleri için ölümüne mücadele etmeli ve elinizde tutmalısınız. Zafer puanınızı yükseltmeden kaynak edinmenin en kolay yolu kaynak üslerinizi elinizde tutmanızdır.

Zafer puanının önemi, ne olduğu, neden düşük tutmamız gerektiğini öğrenmek için boom beach rakip eşleştirme sistemi başlıklı makalemi okuyabilirsiniz.

4. Güç taşları ve heykel yönetimi

Güç taşları yönetimi bu rehberde anlatılan yöntemleri uygularken kullanacağınız bir numaralı yardımcı yöntem.40. Seviye ve hatta sonrasında dahi adanızda mutlaka bulunması gereken heykeller yaşam (yeşil) ve karanlık (mor) heykeller olmalı.

Mor heykeller:
Karanlık şaheser: Gambot enerji %38 ve üzeri
Karanlık şaheser: Kaynak ödülü %40 ve üzeri
Karanlık muhafız: Gambot enerji ( en az %15 )

Yeşil heykeller:
Yaşam Şaheser: Odun üretimi ( en az %45 )
Yaşam Şaheser: Taş üretimi ( en az %45 )
Yaşam Muhafız: Odun üretimi ( en az %20 )

Elinize geçecek mavi ve kırmızı taşlardan yapacağınız heykelleri şimdilik pek tercih etmeyin. Önceliğimiz adamızda üretimin en yüksek noktada olması. Üretimimiz ne kadar yüksek olursa, yeni kaynaklar bulmak için o kadar az saldırı yaparız ve zafer puanımızı düşük tutarak saldırılardan kurtuluruz.

Yaşam heykellerimizi güç tozu kullanarakta 3 gün boyunca %50 oranında yükseltebiliriz.Bu hareket gerçekten ihtiyacımız olan kaynak miktarını kendi kendimize karşılamamız için yeterli olacak.


5. Denizaltınızı aktif olarak kullanın, hiç boş bırakmayın!

Yaklaşık 9. karargah seviyesinde gelecek olan denizaltımız, oyun boyunca kullanacağımız çok önemli bir araç olacak. Haritamızda beliren dalış noktalarına sürekli dalarak çok önemli kaynaklar toplayacağız. Dalışların uzunluğu ilk başlarda 8 saat ile 22 saat arasında değişecektir ve bize çok değerli hammaddelerin yanı sıra elmas ve güç taşları kazandıracaktır, üstelik zahmetsiz :)

6. Elmasları kullanmak

Boom beach'te en önemli şey elmas sahibi olmaktır. Ancak bu elmaslarınızı sadece biriktirin, 40. seviyeye gelene kadar elmas kullanmanızı gerektiren bir durum yok. Bir sonraki makalemde elmasları neden 40. seviyeden önce kullanmamanız gerektiğini anlatacağım. Dediğim gibi, hiç bir şekilde elmas kullanmayın. Hedeflediğimiz seviyeye gelmeden önce bize çok çok kazandıracağı vakit toplamda 10 saat olmayacaktır.

12.10.2016 düzenlemesi: (Bkz: boom beach elmaslarını verimli kullanmak)

6 yorum:

  1. Bunlara ek olarak hergün çıkan doctor t'yi boş geçmeyin beyler. Çok güzel karanlık güç taşları çıkıyor burdan

    YanıtlaSil
  2. Boombeach fan12 Ekim 2016 12:04

    Yeni başlayanlar için harika bir rehber olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Dadük üssü 22 tim ctimicomando

    YanıtlaSil
  4. 3 aydır üssüm evet giremiyorum hesabı kaybettim

    YanıtlaSil
  5. Dadük üssü 22 tim ctimicomando

    YanıtlaSil
  6. yeşil heykel kullan kırmızı kullanma demen çok komik.oysaki tam tersi olmalıydı

    YanıtlaSil