8 Ekim 2016 Cumartesi

Boom beach tank stratejisi



Oyuna yeni başlamış çoğu oyuncu, tankları tercih etmiyor. Oysa boom beach'te başarılı olmak, az kayıpla maximum düşmanı elimine etmenin en kolay yolu tanklar!

Öncelikle, tankların dezavantaj ve avantajlarını inceleyelim:

Dezavantajlar:
- Yüksek maliyet
- Hazır olması en uzun süren birim ( tek çıkarma gemisinde iki tankın hazır olma süresi 46 dakika )
- Düşman üssünde çok yavaş hareket etmesi
- Adaya tank çıkarması yapmak için ekstra enerjiye ihtiyaç duyması. ( bu sebepten gambot enerjisi düşük oyunculara tank kullanmaları önerilmez.)

Avantajlar:
+ Tanklar güç seviyesi (health) en yüksek birimdir.
+ Bu özelliğinden dolayı tanklar kolay kolay yok edilemez.
+ Tankların arkasına sıhhiyeci desteği ile ölümsüz olabilirler.
+ Zookalar kadar olmasada, yüksek hasar verme gücüne sahiptirler.
+ Zorlu rakiplere karşı bir numaralı tercih edilecek üniteler tanklardır.

Tankla nasıl oynanır?

Tankla oynamanın ilk kuralı, yüksek gambot enerjisine sahip olmaktır. Gambot enerjimizi yüksek tutmak içinse, bulunduğumuz karargah seviyesinde en yüksek gambot seviyesine sahip olmamız gerekmektedir, bu birinci yol.

İkinci yol, heykellerdir. gambot enerjisi veren heykel ise KARANLIK bölümündedir. ( oyundaki heykeltraş binasından ne kaç adet karanlık kristaliniz olduğunu kontrol edebilir ve karanlık özelliği veren heykeller yapabilirsiniz. ) Bu heykeller, 3 ana sınıftan oluşur.

1. Heykel
2. Muhafız
3. Şaheser

Bizi ilgilendiren heykel modelleri Muhafız ve şaheserdir. Gambot enerjisi veren 1 adet şaheser ve en az 2 adet muhafız heykeline sahip olmalıyız ki, tanklarımızı saldırılarda rahatça yönetelim.

Tankla oynamanın ikinci kuralı ise, boom topları ve normal toplardan uzak durmak ve saldırıya başlamadan önce yolumuzun üzerinde olan boom toplarını yaylım ateşi ve top ateşi ile yok etmeliyiz, yoksa bu güçlü toplar tanklarımızı çok kolay yok edeceğinden saldırımız başarısız olacaktır.

İşaret fişeği!

Tankla oynarken en büyük destekçimiz işaret fişeğimiz. Tanklar duruma göre pozisyon alması en kolay birimdir.Tanklarımızı sürekli işaret fişeği ile yönetmeli ve düşman savunma birimlerinin menzilinden uzak tutmayı başarmalıyız.

Sıhhiye ekibi!

Arkasında sıhhiye ekibi olan tank birliği ölümsüzdür! Tanklarınızı yanında sıhhiyeciler olmadan üsse saldırmaya yöneltmeyin.

Şok bombası!

Şok bombasının en mantıklı kullanımı boom topları ve normal toplara karşı olanıdır.Bu toplar tanklara ağır hasar verdiğinden, bunu önlemek için önce boom toplarını şoklamaları ve tanklarımızla öyle saldırmalıyız.

Son olarak kısa bir video ile bitirmek istiyorum. Boom mayınlarına da dikkat edin :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder