9 Ekim 2016 Pazar

Boom beach rakip eşleştirme sistemi

Boom beach rakip eşleştirme sistemi nasıl çalışır? Neler dikkate alınır? Zafer puanının önemi nedir? Boom beach rakip bulma taktikleri nelerdir?

Hemen hemen oyuna yeni başlayan her oyuncudan duyduğum şey şu oluyor: "Benim seviyem 20, karşıma rakip olarak 30 ve 35 seviye oyuncular geliyor, neden böyle oluyor?"

Boom beach'te rakiplerinizi belirlemek için seviye sistemi, karargah seviyesi veya sahip olduğunuz kaynakların miktarı gibi detaylar göz önünde bulundurulmaz.

Oyunun yapımcısı Supercell, oyuncu eşleştirme mantığı olarak mükemmel bir yöntem kullanıyor: Zafer puanına göre eşleşme!

Zafer puanı nedir? Zafer puanı, başarılı olan her saldırınızdan sonra aldığınız madalyadır. Ekranınızın sol üst kısmında, kullandığınız oyuncu isminin altında zafer puanınızı görebilirsiniz.

Örnek olarak 46. seviyede 399 zafer puanınız varsa karşınıza düşman olarak gelecek muhtemel oyuncular 390 ~ 420 zafer puanı aralığında olacaktır. 420 zafer puanına sahip olan düşman seviye 50, 52 ve hatta 55 olabilir.

Zafer puanınızı düşük tutmanız, gelişme aşamasında sizin için hayati önem taşımaktadır.

Zafer puanımı nasıl düşük tutarım? Nasıl zafer puanımı azaltırım? 

Öncelikle, karşınıza gelen düşmanlar hep sizden yüksek seviyedeyse ve üssünüz hep yüksek seviyeli oyuncular tarafından baskına uğruyorsa, zafer puanınız seviyenize göre yüksek demektir.Bu duruma acil olarak müdahale etmeniz ve puanınızı düşürmeniz gerekmektedir, aksi takdirde kaynak toplamanız için gereken saldırıları hep kendi seviyenizden yüksek oyunculara yapmak zorunda kalacaksınız ve büyük ihtimalle hep yenilgi alacaksınız.

Zafer puanınızı azaltmak için uygulamanız gereken,

1. Günlük saldırı miktarınızı azaltmanızdır.Özellikle oyunun kendi fethettiği adalara saldırı yapmayın bir süre. Zira oyunun kendi fethettiği adalarda (kara muhafızları) kazanacağınız zaferler size düşük kaynak kazancının yanı sıra genel olarak 2 zafer puanı kazandırmaktadır. Alacağınız az kaynak için 2 zafer puanı almak sizin gereksiz şekilde yüksek seviyeli oyuncularla eşleşmenizi sağlayacaktır.

2. Üssünüzü saldırıya müsait hale getirin. Etkili bir savunma sisteminiz varsa bu yerleşimi karargahınızdan kaydedin ve savunmanızı bozun, üssünüze daha fazla saldırı alın. Ana binanızı kolay yokedilebilir bir yere koyun. Aldığınız her başarılı saldırıda 1 zafer puanınız eksilecektir.

Başarılı olduğunuz savunmanızı kaydetmek için, karargahınız üzerine tıklayın, çıkan seçenekler arasında en sağda bulunan 4 yana ok işaretine tıklayın, çıkan seçenekler arasında kaydete tıklayın. Zafer puanınız yeterince düştükten sonra tekrar bu savunmayı olduğu gibi yükleyebilirsiniz.


3. Zafer puanı kazandıracak saldırılardan uzak durun. Bir süreliğine sadece adanızın üretim kaynaklarını kullanın ve sadece Dr. T.' ye saldırın. Dr. T.'den kazandığınız zaferler size zafer puanı vermez. Böylelikle hem kaynak ihtiyacınızı gidermiş olacaksınız, hem de zafer puanınızı arttırmamış olacaksınız.

Bu hamleleri yaptıktan sonra günden güne zafer puanınız düşecektir. Bu esnada biraz kaynak ve altın kaybına uğrayacaksınız ancak kısa süre içerisinde kendi seviyenizde hatta seviyenizden düşük oyuncular haritanızda belirmeye başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder