18 Ekim 2016 Salı

Boom Beach'te aktif tim bulma ve timlerin önemi

Karargahınızı 6. seviyeye ulaştırdıktan sonra timlere girme hakkınız olur. Ancak çoğu oyuncu, boom beach'in tim arama motorunun yetersiz olduğunu ve aktif tim bulmanın çok zor olduğunu söylüyor. Ben size kısaca aktif tim bulmanın formülünü aktarayım:

Oyun içinde tim bulma bölümüne girin. Düşük seviyelerdeyken 50 kişilik timleri tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Anahtar kelime bölümüne örnek olarak TURK yazın. gelen sonuçlar içerisinde oyuncu sayısı fazla olan timlerden birine tıklayın. Oyuncuların haftalık kazandıkları istihbarat sayısına bakın. Oyuncu başına kazanılan istihbarat 15-20'den yüksekse, ve tim puanı 3000'in üzerinde ise, o tim orta derecede aktif bir timdir, direkt katılın.

Bir timde bulunmanın artı yönü, hergün operasyon yapıyorsa size faydalı olur. Operasyonlar 24 saatte bir size operasyon ödülü verir. Seviyenize göre oldukça güzel ödüller alabilirsiniz hergün.

Bunun dışında timlerde genelde savunma / saldırı tekrarları çok paylaşılır. Tecrübe edinmeniz içinde bu size oldukça faydalı olur.

Son olarak gelen update ile timler kendi arasında "dostça meydan okuma" aktivitesi sayesinde, oyunculara saldırı antremanları yaptırabilir. Altın harcamadan ve birlik kaybetmeden tim arkadaşlarınıza saldırılar yapabilirsiniz kendi birliklerinizi denemek için.

İyi oyunlar.

9 Ekim 2016 Pazar

Boom beach elmasları ve kullanım şekli

Merhaba arkadaşlar.

Bu akşamki makalemde boom beachte biriktirdiğiniz elmasları nasıl değerlendirmeniz gerektiğini anlatacağım.



Çoğu oyuncu elmaslarını bina yükseltmeleri yaparken eksik kalan hammaddelerini tamamlamak için kullanıyor. Ve özellikle 40. Seviye öncesinde kullanıyor. Oysa elmasları bu şekilde kullanmak çok büyük israf.

Arkadaşlar oyun 40. Seviyeden sonra çok zorlaşıyor. Karargah dahil tüm birimlerin yükseltilmesi için milyonlarca hammadde gerekiyor. Bunu elmasla karşılamanın mümkümatı yok. Çoğu oyuncu zaten 40 ve 47. Seviyeler arasında sıkışıp kalıyor, yeterli kaynak bulamıyor, saldırması gerektiği rakipleri ise güçlü oluyor ve gelişim yavaşlıyor.

Bu durumda ne yapılması gerek?  Çare tabiki saldırı stratejisi belirlemek ve ihtiyacımız olan hammaddelere ulaşmak için düşman üslerine saldırmak.

Stratejimizi belirleyelim: bir önceki makalemde belirttiğim üzere şaheser heykellerimizden gambot enerji verenleri güç tozu ile 3 saatliğine boost ediyoruz. Ne kadar yüksek enerji o kadar yüksek başarı. Tercihen birlik sağlığı ve birlik hasarı veren heykelleriniz de varsa onları da boost edin 3 saatliğine. Yoksa çok problem değil.

2. Aşama: haritanızdaki maximum kaynak yağmalayacağınız, nispeten kolay olduğunu düşündüğünüz düşman üslerini belirleyin.

3. Aşama: saldırı başlasın! Heykellerinizle yükselttiğiniz özelliklerinizle yapacağınız saldırılara inanamayacaksınız! Bu saldırılar esnasında kayıplar vereceksiniz büyük ihtimal. İşte elmaslarınızı tam olarak burda, birliklerinizi takviye etmek için kullacaksınız.

Kayıp birlikleri hiç zaman kaybetmeden elmaslarla tamamlarsanız, heykellerinizi boost ettiğiniz süre olan 3 saat içerisinde ne kadar kaynak ihtiyacınız varsa karşılayacaksınız. Bu da tahmini olarak 200 elmasa karşılık milyonlarca altın, odun, taş ve demir demek.

Çok önemli not: bu saldırıları yaparken gücünüzü aşan düşmanlara çok saldırmayın. Birliklerinizin %40tan fazlasını kaybetmemelisiniz!

Bu çok basit taktikle az miktarda elmas harcayarak çok rahat bir şekilde kaynak yağmalayabilirsiniz.. Aşağıdaki videoda ne anlatmak istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Bu video aynı zamanda savaşçı oynayacak arkadaşlar içinde mükemmel bir yol göstericidir. İyi seyirler :)


Boom Beach'te Minimum Kayıpla Hızlı Gelişim

Adanızın hızlı ve kayıpsız gelişimi için güzel bir rehber hazırladım. Bu rehber sayesinde 40. seviyeye kadar çok az baskınla karşılaşacaksınız ve daha az hammadde kaybedeceksiniz ve buna paralel olarak çok hızlı gelişeceksiniz.



1. Kullanılacak birlik seçimi:

Seviye 1'den itibaren kullanacağımız saldırı birliği piyade olacak. Çünkü piyadeler hem en ucuz birlik, hem de ne kadar düşük seviyede olursanız olun sayıları çok fazla. Ve saldırılarda kayıplarınız oldukça tekrardan oluşturması en hızlı birlik türü kesinlikle piyadedir.

1a. Ne zamana kadar piyade kullanacağız? tanklarımız ve sıhhiye birliğimiz açılana kadar.
1b. Sıhhiye ve tanklar açılana kadar piyadeler yeterli olacak mı? Kesinlikle olacak.

2. Ada gelişimi:

Ada gelişimimiz kesinlikle, ama kesinlikle hücum üzerine olacak. Her seviye atladığımızda, ilk önceliğimiz (ana binadan sonra tabiki) çıkarma gemilerimizin ve gambotumuzun seviyesini yükseltmek olacak.Defans binalarını 1. seviye olarak koyun ve öyle bırakın. Zaman içerisinde boşluk buldukça yavaş yavaş yükselteceksiniz. Çıkarma gemileri ve gambot upgradelerinden sonra önceliğimiz her zaman kasalarımız, depolarımız, heykeltraş ve radar yükseltmeleri olacak.

2a. Adamızı geliştirirken ihtiyacımız olan hammadde temini için diğer oyuncu ve kara muhafız üslerine saldıracağız. Ancak çok önemli nokta şu: İhtiyacımızdan fazla kaynak için saldırı yapmayacağız. Mesela bir bina yükseltmesi için 10.000 odun ve 4.000 taş gerekiyor, yapacağımız ataklar en fazla bu miktarlar kadar getiri sağlayacak. Gerekli kaynaklara ulaştıktan sonra yükseltme yapmak için komutu veriyoruz ve elimizde sıfıra yakın bir kaynak kalıyor. Böylelikle diğer oyuncular bize saldırmak için bir sebep bulamıyorlar. Saldırsalar da alacakları kaynak miktarı çok düşük olacağı için ilgilerini çekmiyoruz.

2b. Ada gelişimimiz esnasında yapılan inşaatlar ve cephanelik yükseltmelerini senkronize şekilde gerçekleştirmeliyiz ki, aynı anda her iki taraftan da tecrübe puanı kazanalım ve hızlı gelişelim.

Bu şekilde 40. deneyim seviyesine gelene kadar istikrarımızı hiç bozmuyoruz ve elimize geçen bütün kaynakları hücum ve önemli bina yükseltmeleri için kullanıyoruz.

3. Kaynak üsleri

Oyundaki en önemli üsler kaynak üsleridir. Bu rehberimizde de vazgeçilmezlerdir. Kaynak üsleri için ölümüne mücadele etmeli ve elinizde tutmalısınız. Zafer puanınızı yükseltmeden kaynak edinmenin en kolay yolu kaynak üslerinizi elinizde tutmanızdır.

Zafer puanının önemi, ne olduğu, neden düşük tutmamız gerektiğini öğrenmek için boom beach rakip eşleştirme sistemi başlıklı makalemi okuyabilirsiniz.

4. Güç taşları ve heykel yönetimi

Güç taşları yönetimi bu rehberde anlatılan yöntemleri uygularken kullanacağınız bir numaralı yardımcı yöntem.40. Seviye ve hatta sonrasında dahi adanızda mutlaka bulunması gereken heykeller yaşam (yeşil) ve karanlık (mor) heykeller olmalı.

Mor heykeller:
Karanlık şaheser: Gambot enerji %38 ve üzeri
Karanlık şaheser: Kaynak ödülü %40 ve üzeri
Karanlık muhafız: Gambot enerji ( en az %15 )

Yeşil heykeller:
Yaşam Şaheser: Odun üretimi ( en az %45 )
Yaşam Şaheser: Taş üretimi ( en az %45 )
Yaşam Muhafız: Odun üretimi ( en az %20 )

Elinize geçecek mavi ve kırmızı taşlardan yapacağınız heykelleri şimdilik pek tercih etmeyin. Önceliğimiz adamızda üretimin en yüksek noktada olması. Üretimimiz ne kadar yüksek olursa, yeni kaynaklar bulmak için o kadar az saldırı yaparız ve zafer puanımızı düşük tutarak saldırılardan kurtuluruz.

Yaşam heykellerimizi güç tozu kullanarakta 3 gün boyunca %50 oranında yükseltebiliriz.Bu hareket gerçekten ihtiyacımız olan kaynak miktarını kendi kendimize karşılamamız için yeterli olacak.


5. Denizaltınızı aktif olarak kullanın, hiç boş bırakmayın!

Yaklaşık 9. karargah seviyesinde gelecek olan denizaltımız, oyun boyunca kullanacağımız çok önemli bir araç olacak. Haritamızda beliren dalış noktalarına sürekli dalarak çok önemli kaynaklar toplayacağız. Dalışların uzunluğu ilk başlarda 8 saat ile 22 saat arasında değişecektir ve bize çok değerli hammaddelerin yanı sıra elmas ve güç taşları kazandıracaktır, üstelik zahmetsiz :)

6. Elmasları kullanmak

Boom beach'te en önemli şey elmas sahibi olmaktır. Ancak bu elmaslarınızı sadece biriktirin, 40. seviyeye gelene kadar elmas kullanmanızı gerektiren bir durum yok. Bir sonraki makalemde elmasları neden 40. seviyeden önce kullanmamanız gerektiğini anlatacağım. Dediğim gibi, hiç bir şekilde elmas kullanmayın. Hedeflediğimiz seviyeye gelmeden önce bize çok çok kazandıracağı vakit toplamda 10 saat olmayacaktır.

12.10.2016 düzenlemesi: (Bkz: boom beach elmaslarını verimli kullanmak)

Boom beach hesap kurtarma %100 çalışan yöntem

Bu makalede sizlere boom beach hesabım silindi, üssüm kayıp, hesabıma erişemiyorum şeklinde olan sorunlarınıza %100 işe yarayan yöntemi açıklamak istiyorum.


kayıp hesap kurtarma başlık görseli

Hesabı kaybetmek, cihaz değiştirirken üssünüzün yeni cihaza yüklenmemesi ya da cihazınızı fabrika ayarlarına getirdiğinizde komple üssünüzün silinmesi herkesin başına gelebilecek şeyler. Bildiğiniz üzere boom beach çok fazla emek isteyen bir platform ve seviyesi yüksek bir hesabı kaybetmek gerçekten çok üzücü oluyor ancak çözümü var.

Öncelikle panik yapmıyoruz. "Hesabım kayıp" şeklinde google araması yapıp, oyuncu bilgilerinizi isteyen hiç bir siteye bilgilerinizi vermeyin. Yapımcı firma Supercell, hiç bir şekilde web üzerinden sizden oyuncu bilgilerini istemez.

Hesabınızı kaybettiğiniz zaman yapılması gerekenleri madde madde yazıyorum.

1. İlk olarak boom beach telefonunuzdan silindiyse oyunu tekrardan yükleyin ve giriş yapın. Oyunda yeni bir üs oluşturun.

2.  Oyun içinde ayarlar sekmesine tıklayın.

3. Ayarlar sekmesinde yardıma tıklayın.Karşınıza açılan sayfada " Üssümü kaybettim! Geri nasıl alırım?" seçeneğine tıklayın.

4. Bu linke tıkladıktan sonra en altta " Bu makale size yardımcı oldu mu?" Evet / Hayır şeklinde seçenekler sunulacak. Hayır' a tıklayın.

5. Hayır linkine tıkladıktan sonra yine en alt sağda yeni bir link belirecek: bize ulaşın

6. Bize ulaşın linkine tıkladıktan sonra karşınıza bir iletişim formu gelecek. Bu formda bulunan ve sizden istenen tüm bilgileri eksiksiz doldurun. Bunlara ek olarak sizden istenen ve tam olarak vermeniz gereken bilgiler şunlar:


Oyundaki adınız:
Tecrübe seviyeniz:
Karargah seviyeniz:
Timinizin adı: ( hesabınızı kaybetmeden önce bir timde değilseniz bunu belirtin. )
Oyuncu etiketiniz: ( opsiyonel, bilmiyorsanız yazmanıza gerek yok )
 google play account emailiniz:

Bu bilgileri doldurup gönderdikten tahmini 2-3 saat sonra (ben garanti olması için 24 saat sonra bakmıştım yoğunluk olabilir diye ) tekrar oyuna giriş yapın, ayarlar > yardım sekmesine gelin. Eğer cevap gelmişse, bir bildirim penceresi açılacak ve size bir kod gönderilmiş olacak. Bu kodu bir kağıda not edin.

7. Oyuna tekrar giriş yapın. Ayarlar > Hesaplar bölümüne girin ve "bir aygıtı ilişkilendir" butonuna basın. Açılan sayfada "bu yeni aygıt" sekmesine tıklayın ve az önce size gönderilen kodu buraya girin.

Çok önemli not: Bu aşamada size verilen kodu girerken harfler ve rakamlar arasında kendi kendine boşluklar oluşabilir, çok önemli değil. Siz verilen kodu girin sadece.

8. Tamam' a tıklayın. Oyuna yeniden giriş yapın.

9. Geçmiş olsun! Kayıp üssünüz tekrardan yüklendi. İyi oyunlar :)

Boom beach'ten kritik tank defansı güncellemesi: KISKAÇ!

Herkesin malumu, oyunun en güçlü birimi olan tanklar, çoğu oyuncunun baş belasıydı. Yüksek dayanıklılık, güçlü vuruşlar ve sıhhiye birliği desteği ile beraber ölüm makinesine dönüşen tanklar çoğu oyuncuyu çaresiz bırakıyordu ve supercell forumlarında herkes tankların özelliklerinin düşürülmesini istiyordu.

Tanklarla ilgili geniş bilgi ve strateji öğrenmek için tıklayın: Boom beach tank stratejisi

Ancak oyun içi dengeleri bozmak istemeyen ve tankların özelliklerini düşürmeyi düşünmeyen yapımcı firma, tankların daha fazla kabus olmasını önlemek amacı ile yeni bir defans ünitesi geliştirdi: KISKAÇ!

Boom Beach | Kıskaç nedir, nasıl çalışır? 

Kıskaç olarak adlandırılan savunma birimi, geniş menzili ile uzaktaki bir düşman birimini kıskacıyla yakalar ve yanına çeker.Ekibi ile birlikte büyük tehlike olan birim, ekibinden çekilip savunma binalarının ortasına çekildiği zaman fazla hareket edemez ve yok edilir.

Kıskaç savunma birimini yapabilmek için 1. seviye silah labaratuvarınız olması gerekmektedir. İlk seviye kıskaç yapmak için toplamanız gereken prototipler: 3 adet kritik fünye ve 3 adet güç değneğidir.İkinci seviyesi için her prototip tipinden 3 tane, üçüncü seviye kıskaç içinse her prototip modülünden 3 tane olmasının yanı sıra 9 adet saha kondansatörü gerekmektedir.

Kıskaç oluşturabilmek için gereken materyalleri haritanızdaki adalara yaptığınız başarılı saldırılardan sonra düşük ihtimalle elde edebilirsiniz.Aynı zamanda bu materyalleri garanti olarak Albay gearheart ve teğmen hammerman aktivitelerinden garanti olarak elde etmeniz mümkündür. Bu aktiviteler ile ilgili bilgi almak isterseniz Bkz. yeni başlayanlar için boom beach/ 4. madde

Kıskaç savunma biriminin inşası 1 saat sürer. Sahaya yerleştirildikten sonra ise 7 gün boyunca aktif olarak çalışır. 7 günün sonunda ise kendi kendini yok eder, yenisini yapmak için yine aynı materyallere ihtiyacınız vardır.


  

Not: Aynı anda birden fazla kıskaç kullanamazsınız. Son olarak bir video örneği ile kıskaçların nasıl çalıştığını size göstermek istiyorum.


Boom beach rakip eşleştirme sistemi

Boom beach rakip eşleştirme sistemi nasıl çalışır? Neler dikkate alınır? Zafer puanının önemi nedir? Boom beach rakip bulma taktikleri nelerdir?

Hemen hemen oyuna yeni başlayan her oyuncudan duyduğum şey şu oluyor: "Benim seviyem 20, karşıma rakip olarak 30 ve 35 seviye oyuncular geliyor, neden böyle oluyor?"

Boom beach'te rakiplerinizi belirlemek için seviye sistemi, karargah seviyesi veya sahip olduğunuz kaynakların miktarı gibi detaylar göz önünde bulundurulmaz.

Oyunun yapımcısı Supercell, oyuncu eşleştirme mantığı olarak mükemmel bir yöntem kullanıyor: Zafer puanına göre eşleşme!

Zafer puanı nedir? Zafer puanı, başarılı olan her saldırınızdan sonra aldığınız madalyadır. Ekranınızın sol üst kısmında, kullandığınız oyuncu isminin altında zafer puanınızı görebilirsiniz.

Örnek olarak 46. seviyede 399 zafer puanınız varsa karşınıza düşman olarak gelecek muhtemel oyuncular 390 ~ 420 zafer puanı aralığında olacaktır. 420 zafer puanına sahip olan düşman seviye 50, 52 ve hatta 55 olabilir.

Zafer puanınızı düşük tutmanız, gelişme aşamasında sizin için hayati önem taşımaktadır.

Zafer puanımı nasıl düşük tutarım? Nasıl zafer puanımı azaltırım? 

Öncelikle, karşınıza gelen düşmanlar hep sizden yüksek seviyedeyse ve üssünüz hep yüksek seviyeli oyuncular tarafından baskına uğruyorsa, zafer puanınız seviyenize göre yüksek demektir.Bu duruma acil olarak müdahale etmeniz ve puanınızı düşürmeniz gerekmektedir, aksi takdirde kaynak toplamanız için gereken saldırıları hep kendi seviyenizden yüksek oyunculara yapmak zorunda kalacaksınız ve büyük ihtimalle hep yenilgi alacaksınız.

Zafer puanınızı azaltmak için uygulamanız gereken,

1. Günlük saldırı miktarınızı azaltmanızdır.Özellikle oyunun kendi fethettiği adalara saldırı yapmayın bir süre. Zira oyunun kendi fethettiği adalarda (kara muhafızları) kazanacağınız zaferler size düşük kaynak kazancının yanı sıra genel olarak 2 zafer puanı kazandırmaktadır. Alacağınız az kaynak için 2 zafer puanı almak sizin gereksiz şekilde yüksek seviyeli oyuncularla eşleşmenizi sağlayacaktır.

2. Üssünüzü saldırıya müsait hale getirin. Etkili bir savunma sisteminiz varsa bu yerleşimi karargahınızdan kaydedin ve savunmanızı bozun, üssünüze daha fazla saldırı alın. Ana binanızı kolay yokedilebilir bir yere koyun. Aldığınız her başarılı saldırıda 1 zafer puanınız eksilecektir.

Başarılı olduğunuz savunmanızı kaydetmek için, karargahınız üzerine tıklayın, çıkan seçenekler arasında en sağda bulunan 4 yana ok işaretine tıklayın, çıkan seçenekler arasında kaydete tıklayın. Zafer puanınız yeterince düştükten sonra tekrar bu savunmayı olduğu gibi yükleyebilirsiniz.


3. Zafer puanı kazandıracak saldırılardan uzak durun. Bir süreliğine sadece adanızın üretim kaynaklarını kullanın ve sadece Dr. T.' ye saldırın. Dr. T.'den kazandığınız zaferler size zafer puanı vermez. Böylelikle hem kaynak ihtiyacınızı gidermiş olacaksınız, hem de zafer puanınızı arttırmamış olacaksınız.

Bu hamleleri yaptıktan sonra günden güne zafer puanınız düşecektir. Bu esnada biraz kaynak ve altın kaybına uğrayacaksınız ancak kısa süre içerisinde kendi seviyenizde hatta seviyenizden düşük oyuncular haritanızda belirmeye başlayacaktır.

8 Ekim 2016 Cumartesi

Boom beach tank stratejisi



Oyuna yeni başlamış çoğu oyuncu, tankları tercih etmiyor. Oysa boom beach'te başarılı olmak, az kayıpla maximum düşmanı elimine etmenin en kolay yolu tanklar!

Öncelikle, tankların dezavantaj ve avantajlarını inceleyelim:

Dezavantajlar:
- Yüksek maliyet
- Hazır olması en uzun süren birim ( tek çıkarma gemisinde iki tankın hazır olma süresi 46 dakika )
- Düşman üssünde çok yavaş hareket etmesi
- Adaya tank çıkarması yapmak için ekstra enerjiye ihtiyaç duyması. ( bu sebepten gambot enerjisi düşük oyunculara tank kullanmaları önerilmez.)

Avantajlar:
+ Tanklar güç seviyesi (health) en yüksek birimdir.
+ Bu özelliğinden dolayı tanklar kolay kolay yok edilemez.
+ Tankların arkasına sıhhiyeci desteği ile ölümsüz olabilirler.
+ Zookalar kadar olmasada, yüksek hasar verme gücüne sahiptirler.
+ Zorlu rakiplere karşı bir numaralı tercih edilecek üniteler tanklardır.

Tankla nasıl oynanır?

Tankla oynamanın ilk kuralı, yüksek gambot enerjisine sahip olmaktır. Gambot enerjimizi yüksek tutmak içinse, bulunduğumuz karargah seviyesinde en yüksek gambot seviyesine sahip olmamız gerekmektedir, bu birinci yol.

İkinci yol, heykellerdir. gambot enerjisi veren heykel ise KARANLIK bölümündedir. ( oyundaki heykeltraş binasından ne kaç adet karanlık kristaliniz olduğunu kontrol edebilir ve karanlık özelliği veren heykeller yapabilirsiniz. ) Bu heykeller, 3 ana sınıftan oluşur.

1. Heykel
2. Muhafız
3. Şaheser

Bizi ilgilendiren heykel modelleri Muhafız ve şaheserdir. Gambot enerjisi veren 1 adet şaheser ve en az 2 adet muhafız heykeline sahip olmalıyız ki, tanklarımızı saldırılarda rahatça yönetelim.

Tankla oynamanın ikinci kuralı ise, boom topları ve normal toplardan uzak durmak ve saldırıya başlamadan önce yolumuzun üzerinde olan boom toplarını yaylım ateşi ve top ateşi ile yok etmeliyiz, yoksa bu güçlü toplar tanklarımızı çok kolay yok edeceğinden saldırımız başarısız olacaktır.

İşaret fişeği!

Tankla oynarken en büyük destekçimiz işaret fişeğimiz. Tanklar duruma göre pozisyon alması en kolay birimdir.Tanklarımızı sürekli işaret fişeği ile yönetmeli ve düşman savunma birimlerinin menzilinden uzak tutmayı başarmalıyız.

Sıhhiye ekibi!

Arkasında sıhhiye ekibi olan tank birliği ölümsüzdür! Tanklarınızı yanında sıhhiyeciler olmadan üsse saldırmaya yöneltmeyin.

Şok bombası!

Şok bombasının en mantıklı kullanımı boom topları ve normal toplara karşı olanıdır.Bu toplar tanklara ağır hasar verdiğinden, bunu önlemek için önce boom toplarını şoklamaları ve tanklarımızla öyle saldırmalıyız.

Son olarak kısa bir video ile bitirmek istiyorum. Boom mayınlarına da dikkat edin :)



Yeni başlayanlar için boom beach

Boom beach, son zamanların en güzel mobil strateji oyunu.

Oyuna yeni başlayanlar için, kısa tavsiyelerim olacak.

1. ne tür birlik geliştirmelisiniz? 

Buna oyuna yeni başlayan birisi olarak karar vermeniz oldukça güç. ancak bu oyun, "ortaya karışık" tabir edebileceğimiz karma birliklerden bir kuple yaparak başarılı olacağınız bir oyun değil. bu sebepten ötürü, daha ilk levellerinizden itibaren saldırı stratejinizi belirlemeniz gerek. bunu da yapabilmek için oyunun youtube videolarına göz atmanız size oldukça bilgi sağlayacaktır. yüksek levelleri incelediğiniz zaman, genelde zooka / ağır makineli ekibi tarzının çok kullanıldığını görürsünüz. ancak bu oyunda bir çok kombinasyon var. ben bir süre sis perdesi+savaşçılar ile suikast tarzı saldırıyı seçtim, fakat daha sonra tank ekibi + sıhhiye birliği ile her zaman daha az kayıp verdiğimi farkedip bu yönde gelişmeye başladım.

2. güç taşları ve heykelleri değerlendirme: 

Bu da tamamen sizin oyun stratejinize göre şekillenecek. ancak optimum fayda için ben şöyle bir kombinasyon kullanıyorum: %40 odun üretimi veren yaşam heykeli (şaheser), 2 adet kaynak ödülü veren karanlık şaheser, kalanlar ise gambot enerji (karanlık şaheser). odun sıkıntınız çok olacak orta levellerde, o yüzden olabildiğince kaynak sağlayan heykellere yönelmenizde fayda var. leveliniz 50+ olana kadar buz ve magma heykellerine yönelmenize gerek yok, çok fazla fayda alamazsınız. Güç taşları konusu ile alakalı olarak, bugün içerisinde bir makale yazacağım ve bu makalenin içerisinde, güç taşları nedir? güç taşlarına en kolay nasıl sahip olurum? hangi heykeller hangi aşamada önemlidir? gibi soruların cevapları olacak.

3. kaynaklara ulaşım, para kazanma: 

Öncelikle, adanızda bulunan, kaynak üretmenizi sağlayan tüm birimleri maksimum yüksekliğe çıkarın. bu yine de yeterli değil. haritanızda bulunan kaynak üsleri ise çok önemli. kaynak üslerinizi elinizde tutmak ve savunmak için ölümüne savaşın. kaynak üsleri, size sürekli odun, demir ve taş sağlayacaktır. birileriyle sürekli kaynak üssü savaşına girebilirsiniz, çekinmeyin, karşınızda bezene kadar üslerinizi savunun. oyunun kendi fethettiği adalara pek önem vermeyin. bu adalar oldukça düşük kaynak verir ve adayı aldığınız zaman zafer puanınız gereksiz bir şekilde yükselir. önem vermeniz gereken, zafer puanınızı düşük tutup, kaynak miktarı yüksek oyunculara saldırmak. eğer rakibinizi yenince alacağınız kaynak düşükse, hiç boşuna saldırmayın. yeni rakip bulma zamanı gelince gönderin gitsin. Önemli not: haritanızda saldırmaya değmeyecek oyuncu üslerini, 2 gün sonra oyuncu adasının üzerinde beliren "yeni rakip bul" seçeneğine tıklayarak yeni bir rakiple karşılaşabilirsiniz. 

4. Oyun içi aktivitelerden kaynak ve paraya ulaşma


Boom beach, her ne kadar sizi sürekli savaşın içinde tutsa da, bazen oyunculara saldırmak yetmeyebiliyor. İşte burda da devreye boom beach karakterleri devreye giriyor.

Doctor T. - 7 aşamalı bir saldırı süreci olan doctor t, kolaydan zora doğru giden aşamaları ile sizlere ihtiyacınız olan tüm kaynakları ( altın, odun, demir, güç taşları, prototip ekipmanları ) sağlamaktadır. Doctor t.  her iki günde bir haritanızda belirir, 16 saat boyunca sınırsız saldırma hakkınız vardır.

Hammerman - Teğmen Hammerman, haritanızın belli bölümlerinde rastgele adalara sahiptir. level 10dan itibaren level 60a kadar her 10 levelde bir karşınıza bir adayla çıkar. Fakat önemli olan bu değil tabiki. Hammerman level 40 üssünü yokettikten sonra, haftada bir adanıza saldırmak için gelir ve size 7 aşamalı bir saldırı düzenler. Sizin göreviniz hammerman saldırılarına karşı adanızın savunma birimleri ile defans yapmaktır. Her başarılı savunma sonrasında, prototip ve elmas ödülleri alırsınız. Birinci seviye hammerman saldırısını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.



Albay gearheart - saldırması çok zevkli olmayan bir düşman olan albay gearheart'ın haritanızda görülebilmesi ve ona saldırabilmeniz için level 40 (yada 45) teğmen hammerman'i yenmeniz, buna ek olarak tam emin değilim ama 15 yada 16. seviye radarınız olması ve haritanızda ki buzlu bölgenin bir kısmını açmış olmanız gerekmektedir. 

bütün bunları yapmanıza rağmen hala gearheart gözükmediyse merak etmeyin, zira gearheart 6 günde bir çıkar piyasaya, güzel kaynak ve protorip dropu verir, sonra gider. 

ben hatırladığım kadarıyla level 38'de açmıştım gearheart'ı. aşağıdaki videodan nasıl bir şey olduğunu izleyebilirsiniz:

ÖNSÖZ

Herkese merhaba. Ben de bir boom beach oyuncusu olarak, bu sitede tecrübelerimi paylaşmak istedim. Site içerisinde oyuna yeni başlayan arkadaşlar, orta seviyeye gelmiş ve üst seviyelere doğru ilerleyen herkes için güzel rehberler ve yol gösterici taktikler paylaşacağım. Site oluşmaya devam ettikçe, internet üzerinde boom beach ile ilgili cevabını bulamadığınız hemen hemen tüm bilgiler bu site içerisinde olacak. Şimdilik esen kalın, görüşmek üzere.